Afbeelding

Tuinvogels

 

Door corona nog steeds aan huis gekluisterd, vermaak ik mij met een goed boek -op mijn bureau ligt nog een aardig stapeltje -, en met de vogeltjes in mijn tuin.

 

 

 

5 reacties op “Tuinvogels

 1. Zag je reactie op mijn telefoon šŸ™‚ Heb speciaal mijn laptop opgediept, doe ik nooit ’s avonds, om de foto’s te bekijken. Wat een verscheidenheid! Ik vind ze meer dan de moeite waard! Vooral het goudhaantje is erg apart om te zien, nog nooit gezien. En het winterkoninkje. (Ik zou raar opkijken als ik hier een halsbandparkiet zou zien, komen hier helemaal niet vrij voor.)
  Wat zijn spreeuwen toch prachtig, maar ook die houden zich hier wat verder weg. Ik hoor ze wel. Meestal met velen in de boom achter het huis, dat haalt mijn zoomlens in de verste verte niet.
  Wij hebben vijf katten, maar die zijn te oud en te lui om vogels te vangen. Ze kijken liever naar buiten. Helemaal prima.
  Laat die foto’s maar staan, ze zijn prima.
  Dank je wel!

  • De goudhaantjes vinden vooral de afgedankte kerstbomen in mijn tuintje leuk. Je vindt ze dan ook voornamelijk in naaldbossen. Soms zie ik ze maandenlang niet, maar inmiddels behoren ze weer tot de vaste bezoekers. Ook het ijsvogeltje schiet zo nu en dan in een blauwe flits voorbij, scherend over de gracht langs mijn huis, maar die heb ik nog niet goed weten vast te leggen. Zo blijft er in elk geval nog iets te wensen over šŸ™‚

 2. De tuinvogels zijn tegenwoordig ook mijn redding …
  Er zitten hele mooie tussen, de spreeuw, vooral spreeuw 1. De omhoog loerende koolmees… Lastig zwart kopje altijd maar hier precies goed. Ook de kokmeeuwen zorgen voor een mooi portret.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s