De discrete schoonheid van de krakeend

krakeend vroege vogels

Van een afstandje is de krakeend (Anas strepera) een vrij onopvallende eend. Iets dichterbij ontdek je pas hoe fraai getekend hij eigenlijk is: een discrete, bescheiden schoonheid, wars van protserigheid. Daarom is de krakeend wat mij betreft onze mooiste eend, al geldt dat, toegegeven, meer nog voor het mannetje dan voor het vrouwtje, dat je op deze foto ziet.

Locatie: De Ronde Haven, Culemborg

Klik hier voor een grotere afbeelding

En hier volledigheidshalve dan ook nog maar even het mannetje:

krakeend mannetje

17 reacties op “De discrete schoonheid van de krakeend

    • Ik beloof wat dat betreft niks, Henk. Hdr blijft voor mij een mooi middel om te grote contrastverschillen in een foto te overbruggen, en je kunt een hdr zo natuurlijk of onnatuurlijk maken als je zelf wilt. Maar een snel bewegend onderwerp als dit leent zich per definitie nu eenmaal slecht voor hdr-fotografie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s