Afbeelding

De oude haven/The old harbour

De oude haven/The old harbour

 

Rotterdam

Ik mag dan een Tukker zijn die al heel lang in Utrecht woont,  ik voel me toch ook een beetje Rotterdammer. Mijn moeder had een bijzondere band met de stad: ze werkte er in de jaren dertig en veertig als verpleegster, en had veel Rotterdamse vrienden.

7 reacties op “De oude haven/The old harbour

    • De foto werd gemaakt rond het middaguur. Dan zijn, als de zon volop schijnt, de lichtomstandigheden door de veel te harde contrasten niet gunstig. Een hdr-foto overbrugt moeiteloos de grootste contrastverschillen, en dat vind ik toch wel een groot voordeel.

      Verder kun je een hdr er zo natuurlijk of onnatuurlijk laten uitzien als je zelf wilt. Deze foto is inderdaad nogal krachtig getonemapped, maar ik had hem ook een veel natuurlijker uitstraling kunnen geven. Foto’s die heel extreem zijn getonemapped vind ik lelijk, maar dit kan wat mij betreft nog wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s