7 reacties op “Zwarte Stern/Black Tern (Chlidonias niger)

    • De zwarte stern broedde altijd op krabbenscheer, een drijvende waterplant. Verslechtering van de waterkwaliteit leidde tot de achteruitgang en het grotendeels verdwijnen ervan. Daardoor ging ook de zwarte stern sterk achteruit. Door het uitleggen van vlotjes om op te broeden wordt nu geprobeerd de soort voor Nederland te behouden. In Kockengen doen ze dat ieder jaar.

      • Bedankt Ed, de krabbenscheer doen terugkomen is waarschijnlijk onmogelijk, goed dat op die manier getracht wordt de “zwarte stern” een kans te geven. Eenvoudige maar doordachte oplossingen zijn vaak de beste… laat ons hopen dat het voor de sternen een verschil betekend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s