Glanskop (Poecile palustris)

Glanskop en matkop behoren beide tot de mezenfamilie. Ze lijken op elkaar als het ene ei op het andere. Wie ze uit elkaar wil houden, kan het beste goed op hun zang letten: de matkop klinkt helderder, de zang van de glanskop snort een beetje. De matkop zegt pietje pè pè pè, de glanskop pietsjoe!

 

locatie: Utrecht Lunetten

Klik hier voor een grotere afbeelding

3 reacties op “Glanskop (Poecile palustris)

  1. Haha, ik weet niet of het me gaat lukken om zo’n vogeltaaltje uit elkaar te houden. Er zijn ook nog wel andere kenmerken maar ik vind het erg lastig. Het zijn wel schattige vogeltjes en misschien vind je het niet leuk maar ik vind de foto ook schattig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s