Afbeelding

Komen en gaan

spreeuw (Sturnus vulgaris)

Met de weeromslag van winters naar lenteachtig wordt het allengs rustiger in mijn tuin. De spreeuwenzwerm die elke avond bij mij neerstreek om te overnachten heeft zich al enkele dagen niet meer laten zien. Hun opgewekte gekwetter zal ik missen. Ook het keepje lijkt naar noordelijker streken te zijn vertrokken, en enkel de naar ik vermoed eveneens uit Scandinavië afkomstige roodborst is er nog. Een kwestie van tijd totdat ook hij het voor gezien houdt, denk ik.

keep (Fringilla montifringilla)
spreeuwenzang
roodborst (Erithacus rubecula)

3 reacties op “Komen en gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s