Afbeelding

Klimaatgekkie

klimaatgekkie

Het hitterecord van 39.3 graden dat gisteren in Eindhoven werd gevestigd, lijkt alweer gebroken. Uit Deelen in Gelderland, lees ik op Teletekst, worden vandaag temperaturen gemeld van over de veertig graden. Zelf meet ik op dit moment in mijn tuintje 38 graden in de schaduw.

De vijf warmste jaren ooit gemeten wereldwijd waren tot nu toe 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. Dat ook 2019 zich in dat rijtje zal voegen, lijdt wat mij betreft weinig twijfel.

En wat twitterde Thierry Baudet nog op 3 januari van dit jaar? “Er is geen toename in extreme weersomstandigheden.”

Over klimaatgekkies gesproken …

7 reacties op “Klimaatgekkie

    • Baudet is de leider van het rechts-populistische Forum voor Democratie dat bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen maart meer dan een miljoen stemmen behaalde. Hij is een onverbeterlijke klimaatontkenner, of toch op z’n minst klimaatscepticus, die het klimaatprobleem voortdurend bagatelliseert en zo het maatschappelijk draagvlak ondermijnt voor noodzakelijke maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. Mensen die zich zorgen maken om het klimaat worden door Baudet cum suis bij voorkeur als ‘klimaatgekkies’ afgeserveerd. Ik wou daarom toch even duidelijk maken wie hier het echte klimaatgekkie is.

  1. en natuurlijk heeft hij zijn uitspraak ook wetenschappelijk onderbouwd nadat hij zich verdiept heeft in dit grote probleem. Ik hou niet van mensen die maar wat roepen omdat het in hun kraam te pas komt: volgers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s