6 reacties op “Bedelen…

 1. Prachtige serie, Ed.
  Er wordt heel wat afgebedeld momenteel. Hier hebben de jonge koolmeesjes ’t voor het zeggen.. Helaas die laten zich tussen het dikke bladerdek van de hazelaar nauwelijks of niet zien, maar alleen horen.

  • ‘k Heb ook nog een jonge ekster in mijn tuintje. Gisteren was hij nog niet vliegvlug. de ouders waren wel in de buurt, maar zo ook de buurtkaters Arie, Hugo en Gosé, zodat ik moest vrezen voor zijn nog zo jonge leven. Onze eigen kater Bram heb ik tot nader order preventief huisarrest gegeven, maar veel meer kon ik niet doen.

   Toen ik vannochtend weer ging kijken, was de jongeling er nog, en bleek nu opeens ook te kunnen vliegen, een beetje onbeholpen nog, maar toch. Zo snel kan dat gaan.

   Ik denk nu dat ‘ie het wel gaat redden, en dat maakt mij blij 🙂

   Dank voor je reactie, Jan, en niet vergeten te gaan stemmen, hè 😉

   • Ja, het is wat met dat enorme kattenleger. Onlangs hoorde ik dat boerderijkatten – de zogenaamde weidepanters – ook elk jaar verantwoordelijk zijn voor een flinke slachting onder jonge weidevogels.

    Die stem zat vanmorgen voor tienen al veilig in de daarvoor bestemde bus.

 2. Prachtige reeks… Bij mij hangt er wegens tot onlangs nogal koude nachten nog wat eten… met vooral dan wormpjes… En ik zie de hele familie koolmeesjes op en aan vliegen… De jonge eksters zijn ook al de lucht in, denk ik… ik hoor de ouders wat minder dan vorige week… Vandaag (en ook gisteren) was de beurt aan de tsjiftsjaf… en dat arm beestje heeft spijtig genoeg een waarschuwingsroep van maar een nootje… niet zo gezellig… 😉

 3. Ja, natuurlijk… 🙂 Is trouwens nog niet zo lang hier – hoogstens ’n jaar of zo… En geef toe, tussen al de andere twitteraars haal je’m wel direct uit met dat enkel nootje… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s