Afbeelding

Komen en gaan …

De sijsjes die een paar weken geleden nog mijn tuintje bevolkten, zijn inmiddels naar hun noordelijke broedgebieden vertrokken. Maar uit het verre zuiden kwam al snel een paartje zwartkoppen aangevlogen. Het mannetje zingt de hele dag het hoogste lied. Prachtig om te horen, want de zwartkop is een begenadigd zanger. Maar op de foto willen ze niet: meneer en mevrouw Zwartkop houden zich het grootste deel van de dag  verscholen in het struweel en laten zich slechts heel sporadisch even zien. Die foto’s houden we dus nog te goed. Nee, dan werkte het winterkoninkje dat vandaag even langs kwam toch een stuk beter mee…

Klik voor een grote foto op een thumbnail en vervolgens op F11

winterkoning vroege vogels

 

 

 

zwartkop zang:

 

Blackbird sung by me 🙂  :

11 reacties op “Komen en gaan …

 1. Waarom ze de winterkoninkjes troglodytes hebben genoemd kan er bij mij eigenlijk niet goed in… ik vind het zo’n grappige vogeltjes 🙂 Mooie reeks… En ook mooie samenzang met de blackbird 🙂

 2. Nog een na-reactie… Goed dat je de ‘partituur’ van de zwartkopjes erbij had gedaan… ik vermoed dat ik hier ook wel een koppeltje heb in mijn broesje… het is al ’n paar dagen dat ik me zit af te vragen wie daar zo mooi zingt… 🙂 Tot ik het even vergeleek met jouw klankopname – lijkt er erg op… gezien heb ik ze ook nog niet 😉

  • De jouwe zingen natuurlijk met een Vlaams accent en dat maakt hun zang alleen maar nog mooier 🙂

   De zwartkop is zeker geen zeldzaamheid, ik hoor ze momenteel overal, dus heel goed mogelijk dat ze ook in jouw broesje (wat is dat?) zitten.
   Het vrouwtje heeft overigens, zoals je vast wel weet, geen zwart maar een bruin kapje. Dus als je een vogeltje met een bruin kapje ziet, is het een zwartkop. Heel verwarrend 🙂

   Geniet maar lekker van hun zang!

   • Doe ik 🙂

    Broesje is een ‘vervlaamste’ versie van een brousse – of oerwoud – of jungle… een echte wilde tuin, dus (geen namaak) waar de natuur zich zelf mag wezen, de nachtmerrie van de buren met de grote oude bomen en vallende bladjes in tonnen in het najaar… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s