Rotterdam

Rotterdam is door zijn moderne architectuur een eldorado voor fotografen.

Het dankt zijn spectaculaire skyline in zekere zin aan de dikke Hermann Göring, die met zijn Luftwaffe op 14 mei 1940 het historische centrum van de stad nagenoeg volledig verwoestte.

Toch zijn hier en daar, zoals bijvoorbeeld in Delfshaven, nog wel een paar plukjes van het oude Rotterdam van voor de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven.

In deze fotoserie komen beide aan bod: het oude en het nieuwe Rotterdam.

Tijdens de oorlogsjaren werkte mijn moeder als verpleegster in de Maasstad. Het bombardement van 1940 heeft ze zelf van dichtbij meegemaakt.

Klik voor een diapresentatie op een thumbnail en vervolgens op F11. En luister terwijl u de foto’s bekijkt vooral ook even naar Frédérique Spigt (aanklikken onder aan de pagina)!

10 reacties op “Rotterdam

  1. Een mooi overzicht!

    Rotterdam is wel een stad waar de moderne architectuur werkt, vind ik – uiteraard omdat ze voor een groot deel vanaf nul hebben moeten beginnen… je wordt er bij het binnenrijden ineens mee confronteerd en het zet al direct de toon. Maar daardoor mis je ook de verborgen hoekjes en knusse kantjes die wel hebben overleefd… 😉

    Ik zou er eens wat dagen moeten komen wandelen, denk ik… 🙂

  2. wat je zegt…een eldorado. Je zou onmiddellijk naar Rotterdam snellen als je dit ziet. Je hebt deze stad letterlijk en figuurlijk schitterend belicht. Ik herken er veel van (was er vaak) maar niet op de tijdstippen, waarop in zulk zacht licht een zo serene uitstraling tevoorschijn kwam. Complimenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s