IJmuiden strand & Zuidpier

25 visdiefje

Als najaarsstormen woeden, is de Zuidpier bij IJmuiden de place to be: dan zijn vaak bijzondere waarnemingen mogelijk van vogels die je normaal gesproken niet ziet. Maar ook op andere momenten valt er best wel wat te genieten. Gistermiddag ben ik weer eens wezen kijken. Klik voor een impressie op een thumbnail en vervolgens op F11.

13 reacties op “IJmuiden strand & Zuidpier

 1. een werkelijk prachtige serie vooral de haarscherpe foto’s van de vogels in de vlucht zijn klasse
  mag ik vragen met welke sluitertijd je ze gemaakt hebt?

  • Om een of andere merkwaardige reden staat bij alle thumbnails een sluitertijd van 1/501 s. vermeld. Joost mag weten hoe dat kan. Als ik vogels in de vlucht fotografeer, zet ik de (Canon)camera op al servo, zodat ‘ie voortdurend blijft scherpstellen en kies een zo kort mogelijke sluitertijd. Meestal is dat 1/4000ste seconde.

 2. Je hebt er een serieuze serie verschillende soorten opgezet die ik zeker niet ken maar super mooi…Vooral die eerste foto’s vind ik heel mooi maar de rest moet zeker niet onderdoen !!!! Een welverdiende chapeau hoor !!!!

 3. Mooie serie weer van al je gevleugelde vriendjes. Knap hoe je verschillende vogels zo close en toch zo scherp in volle vlucht in beeld hebt weten te vangen. De foto van het bootje op het droge mag er ook zijn, dit in tegenstelling tot die gore industrie.

 4. Bekende beelden.Ben er ook pas nog geweest, maar de bontberkplevier alleen va heel ver gezien. De industriefoto hoort er gewoon bij. Als geboren en getogen Velsen-noorder weet ik niet beter…
  Groet, Dick

 5. Wie ich sehe hast Du Dir ein neus Glas zu getan. Welches genau darfst Du Dein eigen nennen??? Ich bin ja mittlerweile zu Nikon rüber gewechselt 😉

  Fantastischer Shot übrigens….!!!!

  • Hi Sam,

   hab diese Fotos gemacht mit einem Canon EF 400mm Prime Objektiv. Prime Objektive sind qualitativ meistens besser als Zoomobjektive, und auch ein Stück leichter.

   Welche Gründe gab’s denn auf Nikon umzusteigen? Würde mich interessieren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s