lantaarnvrouwtje (Ischnura elegans)

lantaarnvrouwtje vorm rufescens

Het lantaarnvrouwtje komt voor in vijf verschillende kleurvarianten: violacea, typica, infuscans, rufescens en infuscans-obsoleta. Dit is de vorm rufescens: het zijaanzicht van het borststuk is lichtroze-oranje. Na een dag of acht muteert deze vorm in infuscans-obsoleta, en als het goed is hebben we daar ook nog een afbeelding van:

>infuscans-obsoleta

5 reacties op “lantaarnvrouwtje (Ischnura elegans)

  1. Met dergelijk uitgevaagde achtergrond kan je er met je camera iedere gewenste draai aan geven. Qua compositie zou ik ‘m dan zelf net even anders hebben gemaakt. Maar eigenlijk is het miepen 🙂 want het licht op het onderwerp, in contrast met de achtergrond maken het onderwerpje maar ook de gehele foto een lust om naar te kijken. De scherpte van kop tot kont is ook optimaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s