Tropisch vlinderfestival

Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer tropische vlinders te bewonderen in een speciaal daartoe ingerichte kas in de >Botanische Tuinen Fort Hoofddijk. De vlinders worden vanzelfsprekend niet uit de natuur ´geplukt´. Ze komen van kwekerijen uit de hele wereld en arriveren als poppen.

De meeste vlinders hebben geen Nederlandse naam.

Klik voor een diapresentatie op een thumbnail en vervolgens op F11

Biblis hyperia

 

11 reacties op “Tropisch vlinderfestival

  1. In de vlindertuin van Emmen zag ik jong en oud rondstormen om alles te zien. Gelukkig zijn er ook plekken om rustig te zitten. Je kunt dan genieten van al het moois dat even op je hand of hoofd komt uitrusten.
    Het is een pracht om dat ook met jouw foto’s nog even te kunnen bekijken.

    Vriendelijke groet,

  2. Prachtige serie, Ed, hiermee vergeleken zijn de meeste van onze inlandse vlinders toch maar kleurloze en armetierige beestjes.
    Ik ben één keer in de vlindertuin in Havelte geweest. Dat leek me op een regenachtige en winderige dag een goed alternatief voor een fotokuiertje in de natuur. Dat viel echter nogal tegen, omdat het ook in de kassen die dag zo donker bleef, dat de meeste vlinders in ruste en uit het zich bleven. Toch nog maar eens op een wat lichtere dag doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s