De laatste ijsbeer

de laatste ijsbeer 3

Fotomontage

 

Klimaatsceptici die menen dat de aarde niet opwarmt, en al helemaal niet door menselijk toedoen, oogstten in Nederland veel succes: maar 44% van de Nederlanders onderschrijft het standpunt van het IPCC dat menselijk handelen verantwoordelijk is voor de klimaatverandering.

Maar wie zijn dan die klimaatsceptici, wat is de wetenschappelijke onderbouwing van hun standpunten, welke belangen dienen ze, en hebben ze misschien ook een verborgen agenda?

Ondernemer en klimaatadviseur Jan Paul van Soest verbaasde zich over de sterke resonantie die de klimaatsceptische lobby in Nederland kreeg, en schreef daarover De Twijfelbrigade, verkrijgbaar via internet.

Een bespreking van zijn boek stond onlangs in Trouw. Zie >hier

Lezen!

5 reacties op “De laatste ijsbeer

    • Pas liever op voor de Grote Boze Wolf, Henk. In de buurt van Nordhorn is hij al gesignaleerd, en hij schijnt de grens over te willen steken richting Staphorst šŸ˜‰

      Die 56% was overigens een verkeerde conclusie. Als 44% het ergens mee eens is, wil dat niet zeggen dat 56% het ermee oneens is, en vice versa. Ik moest dat corrigeren, waardoor je opmerking voor een deel wat in de lucht is komen te hangen. Excuses daarvoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s