6 reacties op “Requiem voor heggenmus

 1. Als natuurliefhebber zou ik er min of meer tegen moeten kunnen maar nee. Ik baal hiervan!
  Wat nu met je kater?
  Heb je hem gezegd dat zoiets niet mag in onze beschaafde wereld? Wat een onfatsoenlijk beest!
  Ga hem de oren wassen!

  Mijn Saar ( die met het vorstelijke uiterlijk ) vangt met enige regelmaat een sufferdje dat zich in de kattenren waagt.
  Hoe bestaat het he. , ze ziet er zo deftig uit, en lief ook.
  Onlangs hoorde ik weer een enorm aanhoudend gepiep en ja hoor , een levensgrote merel.
  Ik heb Saar onder gemopper in het halletje gedreven. Daar aangekomen heb ik haar zodanig toegesproken dat ze de merel losliet zodat die door de , door mij geopende voordeur ! Kon ontsnappen.

  Heb jij geen halletje? Of geen voordeur?

 2. Al dertien jaar probeer ik mijn kater een geweten te schoppen, maar nog altijd zonder succes. Hij begrijpt er niets van, en vindt mij maar een watje. Ook heb ik hem al op zeer jeugdige leeftijd twee bellen om zijn nek gehangen, zodat de vogels hem al van verre – rinkeldekinkelkonden horen aankomen.

  Zie hier

  Tot hij zich op een kwade dag bijna aan een boomtak had verhangen. Dat was nu ook weer niet de bedoeling. Toen heb ik zijn bandje maar weer afgedaan. Zo tobben we voort. Maar ik houd hem goed in gaten, en vaak lukt het me om tijdig in te grijpen. Alleen nu dus niet, helaas.

 3. ‘Leuk’ is voor de foto, niet voor het wapenfeit van de kater… Gelukkig is mijn huis/tuin/keukentijger al redelijk oud en schijnt het geaccepteerd te hebben, dat de bende ‘restaurantgangers’ bij de familie horen… hij is wel jaloers en gaat rollen in het zaad dat ik op de grond gooi… of probeert het zelf op te eten, met veel geproest als gevolg 🙂

 4. Wunderschöne Schärfe auf den Augen. Respekt. Du scheinst Dich langsam auf die Vogel Fotografie zu spezialisieren, was ich grossartig finde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s