6 reacties op “Wijk bij Duurstede

  1. Een geweldige foto. Ik houd van zwart-wit en ik vraag me telkens weer af hoe mensen het voor elkaar krijgen zoveel beweging in zo’n afbeelding te krijgen. Let wel he, ik ben geen Jonkvorst, ik weet niets van scenario’s en omzettingen. Jullie zijn vermoedelijk professionals onder elkaar waar ik diep voor moet buigen. Toch is het misschien aardig te weten dat de stukjes schrijver in mij door zo’n foto geïnspireerd wordt. Zo ongeveer als Toonder dat werd door Ierse landschappen waar hij allerleid sprookjes in zag ontstaan. Die fietser denk ik daarbij even weg en fantaseer daar een oude boerenkar bij waaronder zich een aantal ontsnapte gevangen bevinden. Achter de muren wordt ergens alarm geslagen. Zie ik daar uiterst rechtsboven, op de toren een wacht? Of is het een steenhoop. Dat weet ik niet. Het donkert al. De spanning neemt toe…

    • Gerard Reve, die zoals bekend stevig kon innemen, schijnt eens gezegd te hebben: “Bij een groot schrijver hoort een groot glas!”. Reve parafraserend zou ik willen zeggen: Bij een geweldige foto (jouw woorden hoor, niet de mijne!) hoort een geweldig, fantasievol commentaar. Dank daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s