8 reacties op “Gewone wolzwever (Bombylius major)

  • Kolibrievlieg vind ik wel een goeie! Ik zag ze vandaag tijdens de wandeling en moest thuis wel eerst even in mijn insectenboekje voor dummies kijken voordat ik wist wat het was. Ik las op jouw blog dat er meerdere soorten wolzwevers zijn, dus ik hoop maar dat ik hem goed gedetermineerd heb! (in mijn insectenboekje stond er maar één)

   • Ja hoor, het is de goeie … de gewone wolzwever. Je moet maar naar de vleugels kijken. Er is ook nog een soort die lijkt precies op deze maar heeft blanco vleugels, en zwarte schouderstreefpjes … maar die heb ik ook nog niet in mijn bestand.

 1. laat ik nu nog nooit van de wolzwever gehoort hebben.
  Laat staan dat ik hem ooit heb gezien…
  geweldig mooie foto`s.
  Longkruid heb ik meer dan genoeg in mijn tuintje en dikke bumblebees zie ik er op.
  maar wolzwevers…nee nooit gezien.

  • Ík moet eerlijk bekennen dat ik er zelf ook nog nooit van gehoord had, maar dat mag je niet verder vertellen, hoor ;-). ‘k Heb hem opgezocht in mijn insectenboekje for dummies. Sinds ik me vorig jaar een setje tussenringen heb gekocht, ben ik de wondere wereld van de macrofotografie een beetje aan het verkennen. En ik leer er nog iedere dag bij!

 2. Ed ik moet het even opnemen voor jou kater.
  Is het die je op je bedmat aantrefd na een feestje?
  Kennelijk niet want die katers vangen geen muizen.
  Jou kater is een echte kater…..en die horen te vangen.
  Bovendien zijn ze zo goed om af en toe een muis voor je mee te nemen….heel goed bedoelt want hij weet dat jij een waardeloze jager bent en geheel afhankelijk van hem.
  Nee jou kater heeft een goed hart.

  Dat insektenboek voor summier zou ook wel wat voor mij zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s