Fly away!

Knobbelzwanen (Cygnus olor) op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland

Op de basaltblokken langs de pier die bij Hoek van Holland mijlenver de zee insteekt scharrelen steenlopertjes en paarse strandlopertjes. Op de Nieuwe Waterweg dobberen knobbelzwanen. Een wulp vliegt jodelend over. Een grauwe dag. Soms een waterig zonnetje dat even vermoeid door het grijze wolkendek breekt. Op de pier staan de sportvissers schouder aan schouder en aan de overkant links strekt de Maasvlakte zich uit met zijn petrochemie en petroleumhavens. Natuur, recreatie, petrochemie: het zit hier allemaal zo dicht op elkaar. Als dat maar goed gaat…

Klik hier voor een grotere afbeelding

4 reacties op “Fly away!

  1. Valt mee, Henk, door het gebruik van een 300 mm telelens wordt de visuele diepte hier nogal samengeperst. De speedboot is in werkelijkheid verder weg dan het lijkt en de zwanen werden er in dit geval niet door opgeschrikt. De relatie industrie/recreatie/natuur blijft niettemin problematisch.

  2. Ik vind hem bijzonder. De combinatie van mens en dier. Bij veel fotowedstrijden heb je wel zo’n categorie en deze zou hoge ogen kunnen gooien, de statige zwanen in combinatie met de aanstormende speedboot met op de achtergrond een soort van boortoren, heel apart.

    Groeten,
    Robert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s