Tureluur (Tringa totanus)

Arkemheen.

Toen ik in Arkemheen de weidevogels aan het fotograferen was, mocht ik met de vogelwacht een stukje mee het weiland in. Ik zag dat de grond er door de aanhoudende droogte keihard was geworden. Hoe kunnen onze weidevogels hier ooit foerageren, vroeg ik mij af. Daar is voor een grutto of tureluur toch geen doorkomen aan? Arkemheen is een belangrijk weidevogelgebied waar vogels op de eerste plaats komen. Dacht ik. Waarom verhoogt het waterschap  de grondwaterstand dan niet? Onbegrijpelijk!  Hebben weidevogels het ook zo al niet moeilijk genoeg?

2 reacties op “Tureluur (Tringa totanus)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s