Afbeelding

Blauwe breedscheenjuffer (Platycnemis pennipes)

 

Op een wat langere wandeling sleep ik niet mijn hele foto-uitrusting mee, maar hou het liever simpel. In de tas gaan dan de Lumix FZ 1000, een zonnekap, twee filtertjes en een Raynox voorzetlensje. Dat je ook met zo’n Raynox prachtige macro’s kunt maken, wordt al jaren bewezen door >Dianne SoliNeem maar eens een kijkje op haar site, voor zover je dat al niet gedaan hebt.

Foto’s: DMC FZ1000+Raynox M-250

Locatie: Meinerswijk, langs de oever van de Nederrijn bij Arnhem

Als je voor een vergroting even op de onderste foto klikt, zul je zien dat de naam ‘breedscheenjuffer’ goed gekozen is. De brede tibia of schenen, de lengtestrepen op de poten, en het drukke strepenpatroon van het borststuk maken hem tot een eenvoudig te determineren juffertje.

8 reacties op “Blauwe breedscheenjuffer (Platycnemis pennipes)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s