Afbeelding

Bosgeelvlekbladjager

Over leuke beestjes in mijn tuin heb ik de laatste dagen weinig te klagen, al bezorgde dit exemplaar mij wel weer de nodige hoofdbrekens. Wist even niet waar ik het moest zoeken. Roofvlieg, dansvlieg? Nee, zeker geen slankpootvlieg … Een bladjager, zeiden ze op het Forum van Vroege Vogels, maar welke? Dat wisten ze niet. Ik na enig verder zoeken nu wel, denk ik: een bosgeelvlekbladjager (Dioctria linearis). Daar lijkt ‘ie in ieder geval sprekend op.

onbekend 2

Enter a caption

onbekend 1

11 reacties op “Bosgeelvlekbladjager

  1. ah, mooi bij 1 zo frontaal, lekker scherp ook. Mooi getekende rug bij 2. Deze moet ik toch ook eens naar mijn tuin jagen 😉 Morgen het veld in als het onweer zich een beetje uitstelt.

  2. Twee fraaie platen weer, Ed, vooral de eerste is weer monsterlijk mooi.
    In ons tuintje valt het dit jaar tegen met het aantal insecten dat wil even meewerken aan een macroportretje. Maar gelukkig hebben wij een nestje gezellig piepende jonge merels, en dat maakt veel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s