4 reacties op “Het zeegat uit! (2)

 1. Hoi Ed,

  mooie sfeer! Het maakt de foto wel spannend.

  Kan je me uitleggen hoe je dat doet met die “dramatische” kleuren in je foto’s? Gebruik je voor nabewerking Adobe Photoshop, Lightroom of iets anders?

  Groeten Maaike

  • Als ik landschappen of ‘seascapes’ fotografeer maak ik om contrastverschillen te overbruggen met de AEB-functie van mijn camera meestal een belichtingstrapje van drie opnames. Met Photomatix maak ik er dan een hdr van en ik gebruik Photomatix ook om de foto te tonemappen. Nabewerken doe ik in Photoshop. In dit geval heb ik o.a. een verloopfilter gebruikt om de hemel wat donkerder te maken. Meestal gebruik ik daarvoor een neutraal grijsfilter. Behalve de digitale filters in Photoshop gebruik ik op de lens ook vaak een polarisatiefilter dat lichtreflecties neutraliseert en daardoor verzadigder kleuren oplevert.

   (Als termen als ‘tonemappen’ e.d. je niets zeggen: even googelen!)

   groet,
   Ed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s