4 reacties op “Kinderdijk revisited (2)

 1. Een pracht van een foto met mooie natuurlijke lijnen en een goede plaatsing van de horizon waardoor veel nadruk op de dramatische lucht.

  De kenmerkende bewerking van jou foto’s is echter niet mijn ding. Door deze bewerking zit er een overkill aan geel en oranje toning in de foto. Ik heb witbalans even flink aangepast maar ook het aanpassen van selectieve verzadiging van geeltinten veranderd het hele aanzien van de foto naar een natuurlijker uitstraling.

  Voor de duidelijkheid, dit is puur mijn persoonlijke smaak en ik weet maar al te goed dat er velen zijn die dwepen met dit soort bewerkingen.

  Een enkele keer kies ik wel eens voor HDR door vanaf statief drie foto’s te schieten met een belichtingstrapje (enkel om te grote contrasten te overbruggen en dynamiek in een foto te vergroten) maar na het samenvoegen en tonemappen probeer ik wel altijd de typische kenmerken van HDR eruit te halen in de nabewerking

  • Dank je wel, Henk, voor je uitvoerige commentaar. Als het landschap zich ertoe leent vind ik het soms leuk te proberen een foto een beetje te laten lijken op een schilderij van een oude Hollandse meester.

   Prettige Kerstdagen!
   Ed

 2. Tja, ik snap Henk’s redenatie wel maar persoonlijk kan ik deze bewerking wel erg waarderen. Het afwijken van de gulden snede door de weg in het midden te plaatsen doet het hier heel goed. Mooie foto.

  Groeten,
  Robert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s