Steenrode heidelibel (Sympetrum vulgatum)

locatie: Nieuw Wulven

Klik hier voor een grotere afbeelding

Deze foto heb ik gemaakt met het Sigma APO70-300mmF4-5.6 DGMacro Objectief, een ook voor mensen met niet zoveel geld heel betaalbaar lensje, dat nog geen 200 euro kost. Het aardige ervan is het macroschuifje, waardoor je moeiteloos van tele naar macro omschakelt, en met 300 mm brandpuntafstand toch van zeer dichtbij (minder dan een meter) foto’s kunt maken. Echte macro’s zijn kwalitatief wel wat beter, maar toch vind ik het resultaat niet onaardig. Ik ben dan ook wel tevreden met deze aanschaf waardoor ik voortaan wat minder vaak van lens hoef te wisselen.

5 reacties op “Steenrode heidelibel (Sympetrum vulgatum)

  1. Snorrremans staat er mooi op !
    Het voordeel van macro met een telelens is inderdaad de afstand. Met een echte macrolens moet je er vaak bovenop zitten. Bij libellen en juffers is dat vaak niet mogelijk, behalve ’s morgens vroeg als ze nog koud en bedauwd zijn. De meeste foto’s van libellen maak ik ook met de telelens.

    • “Snorremans staat er mooi op”. ’t Is op deze foto weliswaar niet te zien, maar het is inderdaad de “hangsnor” waardoor de steenrode – zich van de bruinrode heidelibel onderscheidt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dat pas sinds vandaag weet. Zo leer ik er iedere dag nog wel wat bij, op mijn oude dag šŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s