Afbeelding

De groeten uit Rotterdam

A. Mather 1912-2002

 

Mijn moeder werkte in de jaren dertig en tijdens de oorlogsjaren 1940-45 als verpleegster in Rotterdam.

Later ging ze weer naar Twente waar ze oorspronkelijk vandaan kwam, maar Rotterdam bleef altijd een grote liefde. Als ze terugging om oude vrienden te bezoeken, nam ze mij altijd mee. Dan zwierf ik als tien- of elfjarig jongetje door de Maasstad en reken maar: als je in de jaren vijftig in het Twentse Borne opgroeit, en Hengelo en Almelo je stedelijke referentiekader zijn, maakt Rotterdam een overweldigende indruk.

De liefde voor Rotterdam heb ik van mijn moeder geërfd. ’t Is wel een beetje een liefde op afstand, want ik woon al heel lang in Utrecht. Maar misschien is dat nu juist een voorwaarde om die liefde te kunnen blijven koesteren 🙂

Anyway, ik kom veel en graag in Rotterdam: voor een bezoekje aan de Kunsthal of het Fotomuseum, of gewoon om wat te slenteren langs de Nieuwe Maas en te genieten van de imposante skyline.

Hier een kleine selectie uit de foto’s die ik de afgelopen jaren maakte.

7 reacties op “De groeten uit Rotterdam

 1. Hoi Ed, Vandaag ben ik voor de tweede keer in Rotterdam ivm de dreigende sloop van se Tweebosbuurt. Om 9.30 rechtszaak van Vestia (die van de derivaten) tegen een tiental bewoners. 600 goede sociale woningen moeten gesloopt onder het mom van armoedebestrijding. Google op Hart van Nederland en TV Open Rotterdam. Ook filmpjes op You Tube. De ervaringen van de Oosterbuurt als exportproduct naar jouw geliefde Rotterdam. Groet, Jos

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben getrouwd met een Rotterdammer dus ik begrijp het helemaal! Wat een prachtige foto’s, vooral 10, 13 en 45, ik probeerde daaronder te reageren, maar dat ging niet. Echt supermooi, verkoop je weleens iets?

  Like

  • Nederland is een land van kooplieden en dominees, is mij altijd verteld. Ik neig, denk ik, meer naar de domineeskant. Foto’s verkopen doe ik in elk geval niet. Iedereen mag ze privé gebruiken. Niet-commerciële instellingen geef ik, voorzover ik me in hun doelstellingen kan vinden, meestal ook toestemming iets met mijn foto’s te doen. Verzoeken tot commerciële exploitatie van mijn foto’s wijs ik altijd af. Als ik het merk dat het ongevraagd toch gebeurt, treed ik er tegen op.

   Raar overigens dat het niet lukt een commentaar onder de foto’s te zetten. Geen idee hoe dat kan. Evengoed bedankt voor je commentaar hier 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s