13 reacties op “Altijd een motief

 1. Amsterdam is al jaren Amsterdam niet meer, we zijn verworden tot een ijs- en limonadestad waar niets meer mag. Het Vondelpark, ooit een vrijplaats, is veranderd in een fietssnelweg waar roken van wat dan ook verboden en alcohol allang taboe verklaard is. Topless zonnen, laat staan naakt recreëren, wordt bijna gezien als een daad van terrorisme. En wat hebben we er voor in de plaats gekregen? Boetes voor roken of een biertje drinken. Er slapen of het gras betreden valt in ons Vondelpark onder de zware misdaad. Maar gelukkig: we hebben Trijntje Oosterhuis.

  Kasper

  Like

  • Ik voel me, hoezeer ik ook van muziek hou, bij dit soort gelegenheden toch altijd meer fotograaf dan toehoorder, altijd op zoek naar een leuk plaatje. Helemaal doelloos is dat dus niet, maar wat het dwalen en rondkijken betreft: helemaal mee eens, Jan!

   Like

  • Goede Morgen Ed ,toch mag het niet meer ,volgens de gemeente Amsterdam liep het uit de hand toen velen met grot koeltassen gekoeld bier begonnen te verkopen aan de zonnende mensen, Topless werd verboden om een andere reden ,dat trok bepaalde groepen jongeren aan.. o.k. ik woon in Amsterdam sinds 1980 ,heb er gewerkt in sleep inns en het Vondelpark ,was kok in een krakers restaurant en bezocht de huiskamerkroegen ,maar dat is blijkbaar niet voldoende om te reageren ,ik zag dat mensen op straat boetes kregen voor het drinken van een biertje of het weggooien van een peukje of mensen die gewoon even een uiltje knapten op een bankje ,,,,,,,,,,groet kasper …….

   Like

   • Het voorkomen van overlast en leefbaar houden van een grote stad die dag in dag uit door toeristen wordt overspoeld, vraagt nu eenmaal om bepaalde gedragsregels waar je je aan moet houden, Kasper.

    Voor het Vondelpark betekent dat, dat barbecueën en brom- en snorfietsen in het park verboden zijn.

    Als er in het Vondelpark ook een alcoholverbod van kracht zou zijn, zou dat in de door de gemeente opgestelde regels voor het Vondelpark moeten staan, en dat is niet het geval. Zie hier:

    https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/parken/vondelpark/regels-vondelpark/

    En als er al een dergelijk verbod voor het Vondelpark zou zijn (ik heb het niet over andere delen van de stad), wordt het niet gehandhaafd. Niet toen ik er was, in elk geval: iedereen dronk er lekker een biertje in het gras.

    Liked by 1 persoon

  • ok er moeten regels zijn ,maar je kunt ook overdrijven, Er is een krakers verbod, Ik heb ook nog een tijd een eigen plaats op het Waterloo plein gehad ,was vrijheid blijheid ,ik stopte ermee daar, toen ik later eens een keer terug kwam moesten de marktkoop lieden plotseling aan allerlei strenge regels voldoen. ik bedoel maar, We hebben er natuurlijk ervaring mee opgedaan in Hengelo hoe vrijheid ook misbruikt kan worden ,details ach niet nodig ,het staat in mijn
   geheugen gegrift doet me nog pijn ,had het geluk er met mijn broer lang over praten kon in het Hospice kanaalstraat , Hij vertelde me nog meer dingen over ons clubhuis die ik nog niet wist , groet Kasper

   Liked by 1 persoon

   • Okė Kasper, je hebt je punt gemaakt. Discussie over dit onderwerp gesloten, okė?

    Nog een ding: je hebt nu per abuis gereageerd op Eveline, en in je vorige reactie op Jan K. alias Afanja. Niet doen! Dus niet bij Jan en Eveline op “beantwoorden” klikken (tenzij je ze iets te vertellen hebt), maar bij mij 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s