Afbeelding

Grijze honingzwambreedvoetvlieg (Protoclythia modesta)

Grijze honingzwambreedvoet (Protoclythia modesta)

Breedvoetvliegen zijn minuscule vliegjes van hooguit een paar millimeter die -voor zover bekend- uitsluitend leven op paddenstoelen. Ons land telt 36 verschillende soorten en de foto hierboven toont de grijze honingzwambreedvoet die, zoals de naam al zegt, aangetroffen wordt op honingzwammen.

Wanneer met de komst van de herfst steeds meer insecten op het punt staan te verdwijnen, zijn breedvoetvliegen juist booming. Meer informatie over zwammen en breedvoetvliegen vind je >hier.

En dan nog wat herfstfoto’s die ik vrijdag jongstleden maakte op de door Natuurmonumenten beheerde buitenplaats Hilverbeek bij ’s Graveland. Bij de paddenstoelen op de foto’s doe ik hier en daar een voorzichtige suggestie van wat ik denk dat het zou kunnen zijn. Niet meer dan dat. Aanvullingen en verbeteringen, voor zover mogelijk louter op basis van een afbeelding, zijn natuurlijk van harte welkom!

6 reacties op “Grijze honingzwambreedvoetvlieg (Protoclythia modesta)

  1. Mooie verzameling… en ’n schattig vliegje 😉
    Heb het even gegoogeld – is wel al wat honderden jaartjes oud, dat domein. Als je daar kunt wonen, zou je wel 100 jaar worden, denk ik 😀

Plaats een reactie