Carrickfergus

 

Carrickfergus is een Irish traditional en kent vele vertolkingen. Het nummer werd onder anderen op de plaat gezet door de Clancy Brothers, Loudon Wainwright III en Van Morrison.Irish traditional Een hele mooie versie vind ik die van Allison Moorer, het jongere zusje van Shelby Lynne. Klik maar even op haar naam.

Hier is mijn versie:

3 reacties op “Carrickfergus

  • Ik kan je daar geen ongelijk in geven, Jan. Zelf ben ik al jaren fan van de beide zusjes Allison Moorer en Shelby Lynne. Ze hebben nog niet zo lang geleden voor het eerst samen een plaat gemaakt (´Not dark yet´), en dat zouden ze vaker moeten doen, want ´t is een prachtig album geworden.

   Je kent misschien ook hun tragische achtergrond: een alcoholische vader die toen ze nog tieners waren eerst hun moeder en vervolgens zichzelf doodschiet. Ook als ´t er niet expliciet over gaat: iets daarvan hoor je terug in bijna al hun songs.

   Overigens hebben wij natuurlijk een Allison Moorer van eigen bodem waar we trots op mogen zijn … uut Almelo, net als ik 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s