Gotta Serve Somebody

Wanneer heeft het leven zin? ‘k Heb daar eens een interessante verhandeling over gelezen van Christian Enzensberger 1). Het leven heeft pas zin wanneer je je verbonden weet met iets wat groter is dan jezelf. Religie heeft natuurlijk eeuwenlang die functie vervuld een allesomvattende zin en betekenis te geven aan het leven, net als in de twintigste eeuw het marxisme, dat behalve wetenschap toch ook een soort van geseculariseerde religie was. De huidige tijd lijkt mij vooral gekenmerkt door een schrijnend zindeficiet. Dat moet ook Bob Dylan zo gevoeld hebben toen hij Gotta Serve Somebody schreef. Een intrigerend lied. Het staat op het Slow Train Coming album uit 1979, het begin van Dylans religieuze periode. Hier mijn versie:

 

  1. Enzensberger, C., Literatur und Interesse, Suhrkamp, Frankfurt/M, 1977

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s